Skip to content. | Skip to navigation

You are here: Home / Strand & Zee / Dagje strand activiteiten / Be Robinson on the Beach Amsterdam

Be Robinson on the Beach Amsterdam

Event description

Ervaar het competitiespel Be Robinson op het strand van het Amsterdamse IJburg (NH). Be Robinson bestaat uit zeer uiteenlopende activiteiten, de deelnemers zullen getest worden op hun creativiteit, uithoudingsvermogen, souplesse en natuurlijk hun spierkracht. De teams worden verdeeld over verschillende ‘eilanden’. Hier zullen de teams het tegen elkaar opnemen tijdens diverse 'proeven'. Gezien de teambuilding activiteiten zal voornamelijk het samenwerken centraal staan. Alle teamleden zijn nodig om de opdrachten te vervullen.

Be Robinson bestaat uit 7 onderdelen, allereerst zullen de deelnemers een vlag gaan maken, deze wordt beoordeeld op creativiteit en originaliteit. Deze vlag zullen de teams de rest van het spel bij zich dragen. Hierna volgen de proeven waar de teams positieve stemmen mee kunnen verdienen. Met deze positieve stemmen proberen de teams zoveel mogelijk leden in de finale te krijgen. Wie haalt de winst binnen voor hun team en is de ultieme Robinson van jouw organisatie?

De onderdelen
 

Vlag maken: Tijdens deze kick-off gaan de teams aan de slag om een eigen teamvlag te maken. Elk team krijgt een windrichting en kleur aangegeven waar hun vlag aan moet voldoen, bijvoorbeeld Rood-Noord. Jullie krijgen een doek en materiaal om deze vlag om te toveren tot een waar spektakel. De vlaggen worden beoordeeld op creativiteit en schoonheid en het team met de mooiste vlag ontvangt extra stemmen voor de Eilandraad. Als het team klaar is met de opdracht, licht je zo snel mogelijk de instructeur in, door te zwaaien met je vlag!

Proef 1: De wandelende A: Er moet met het beschikbare materiaal eerst een stabiel (A) Frame worden gebouwd. Op het wandelende A Frame moet één persoon plaatsnemen. Het is de bedoeling om in een zo kort mogelijke tijd de wandelende A over een traject verticaal te laten voortbewegen op de twee staanders. Hierbij wordt de wandelende A begeleid door minimaal vier personen met behulp van vier touwen die aan de top van de 'A' bevestigd zijn. Het team dat het snelst de wandelende A het traject laat doorlopen heeft gewonnen.

Proef 2: Blindemansproef: Het speelveld ligt vol met ballen, het doel van het team: zoveel mogelijk ballen met het juiste nummer in de juiste bak krijgen. Dit lijkt makkelijk maar.. De spelers in het veld zijn geblinddoekt. De overige teamleden mogen het vierkant niet betreden, maar zij zullen coachen vanaf de zijkant. Gegarandeerd één grote hilarische chaos.

Proef 3: Tactisch Touwtrekken: Bij dit spel is niet alleen kracht van belang, maar ook evenwicht en tactiek. De spelers staan op een kratje en proberen elkaar hier vanaf te laten stappen door middel van het (tactisch) binnenhalen en laten vieren van het trouw.

Proef 4: Einsteinrun: Kennis en snelheid zijn essentieel tijdens dit spel, de quizmaster zit in het midden en de teams staan hier in stervorm omheen. In estafettevorm halen de teamleden de vragen bij de quizmaster. Deze zullen met het team beantwoord moeten worden. Hebben ze een vraag goed, dan verdienen ze een blokje. Is het fout dan moet er opnieuw gerend worden voor een nieuwe vraag.

Eilandraad: Na de proeven gaan de teams zich beraden over wie er voor hun in de finale gaat strijden. De punten die tijdens de proeven zijn verdiend worden omgezet in stemmen. Worden deze stemmen tactisch verdeeld dan kunnen de teams meerdere teamleden in de finale krijgen.

Finalespel: Tijdens het finalespel wordt er individueel gestreden voor het team. Tijdens de ultieme triviant ondervraging verdienen de finalisten blokken. Voor elk goed antwoord mag er een blok geplaatst worden. De finalist met de grootste toren wint het spel, valt de stapel om dan moet je opnieuw beginnen.

Programm Example

  • aankomst en gelegenheid voor een drankje
  • start Be Robinson Team Experience
  • prijsuitreiking
  • einde activiteiten, borrelen
  • aanvang barbecue of buffet (optioneel)
  • einde, vertrek naar huis

Duration

3 uur

Location

  • Amsterdam (IJburg)

Prices starting at

  • Be Robinson Team Experience 20 tot 50 personen € 27.00 p.p.
  • Be Robinson Team Experience 50 tot 100 personen € 24.50 p.p.
  • Be Robinson Team Experience vanaf 100 personen € 21.50 p.p.

Costs extensions

Op aanvraag

Availability

Deze activiteit is het gehele jaar mogelijk, op alle dagen van de week. (Onder voorbehoud van beschikbaarheid).

Offer request

(Verplicht)
 
 
 
 
(Verplicht)
 
 
(Verplicht)
 
 
(Verplicht)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Send to a friend

Beachdag

Informatie

be euro Prijzen exclusief BTW