Skip to content. | Skip to navigation

You are here: Home / Duurzame uitjes / Eco Solex Tocht / Eco Solex Tour Eindhoven

Eco Solex Tour Eindhoven

Event description


De Solex 3800 roept een nostalgisch gevoel op. Deze snorfietsen komen oorspronkelijk uit Frankrijk (1918) en het rijwiel met motor, type 3800, werd in 1966 gefabriceerd. Dit type (45 jaar oud!) kun jij nu gaan besturen. Voor stadsritten zetten wij type 4800 in, vanwege intensiever verkeer en stadsverlichting (ideaal bijvoorbeeld tijdens de Lichtjesroute). Tijdens deze activiteit leer je de eerste basistechnieken van het rijden op een Solex. Het rijden op deze snorfiets is een unieke en zeer bijzondere ervaring, je gaat voor je gevoel terug in de tijd, en het is een leuke bezigheid! Bij deze activiteit krijgt iedere deelnemer 1 Solex. Tijdens de route gaat er een gids mee, die langs diverse highlights en door stukken natuur rijdt.

Tocht Eindhoven centrum e.o.
Wij starten het programma in Eindhoven centrum (bijvoorbeeld in de ‘verboden stad‘ Strijp S of het Philips Stadion). De gemoderniseerde versie, type 4800 genaamd Black ’n Roll zetten wij in, waarvan de meeste solexen nieuw zijn met behoud van de nostalgische looks. Na een introductie en het leren van de basistechnieken, wordt een route met de gids afgelegd. De route gaat langs diverse highlights van Eindhoven, met o.a. Centraal Station Eindhoven, Evoluon, Philips Stadion, High Tech Campus, Strijp S – ‘de verboden stad’ en De Effenaar. Ook kunnen wij enkele stops maken, om te relaxen en wat te drinken. We eindigen op dezelfde plaats of elders naar wens. Optioneel volgt dan een ander programma of het diner.

Tocht De Kempen of De Peel
Wij starten het programma vlakbij Eindhoven. Na een introductie en het leren van de basistechnieken, wordt een route met de gids afgelegd. De route gaat langs diverse highlights en natuuromgevingen van ‘de acht zaligheden’ uit De Kempen of de prachtige natuur en bossen van De Peel. Ook zullen wij enkele stops maken, om te relaxen en wat te drinken. We eindigen weer bij de startlocatie.

Tocht op jouw locatie
Wil jij deze gave Solexen bijvoorbeeld in Scheveningen, Amsterdam, Utrecht of waar dan ook in Nederland laten rijden, dat kunnen wij voor jou verzorgen! Wij starten het programma bij jou op locatie ergens in Nederland. Vooraf wordt door u een route bepaald of eventueel door ons opgezet. Op de dag zelf brengen wij de Solexen op de afgesproken locatie en na een introductie en het leren van de basistechnieken, wordt de route afgelegd met onze gids. We eindigen weer bij de startlocatie of desgewenst elders, waar je een drankje kunt nuttigen en eventueel je eigen BBQ of diner kan bestellen. Tijdens deze dag verzorgen wij de gehele begeleiding. 

Programm Example

 • Ontvangst
 • Instructie van de Solex
 • Route met gids
 • Optie: lunch, diner, barbecue of borrel
 • Afsluiting

Duration

Circa 2 uur

Location

 • Eindhoven (Noord-Brabant)

Prices starting at

 • Solex tocht Eindhoven is te boeken vanaf € 59,00 p.p.
 • Solex tocht De Kempen of De Peel is te boeken vanaf € 59,00 p.p.

Costs extensions

 • Volledig dagprogramma met bijvoorbeeld een bezoek aan een museum (DAF, Van Abbe Museum, etc.), Voetbalstadion of Struisvogel of Kaas farm.
 • Volledig dagprogramma met bijvoorbeeld actief volleybal of ander toernooi, boerengolf, voetgolf of zandsculpturen.
 • Een vergaderruimte met luxe lunch.

Availability

Deze activiteit is op basis van beschikbaarheid het hele jaar door te boeken.

Offer request

(Verplicht)
 
 
 
 
(Verplicht)
 
 
(Verplicht)
 
 
(Verplicht)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Glope Event Glope Event

Send to a friend

Eco Solex Tour

Be Event App

Deze Be Event Roadmap App is beschikbaar voor veel activiteiten. Vraag er gerust naar.

Informatie

be euro Prijzen exclusief BTW 

Filed under: